Vaš kompjuter je zaražen: Top 5 simptoma

Kompanija za tehničku podršku iJogi objavila je top 5 simptoma po kojima možete prepoznati da je vaš kompjuter zaražen virusom. Rezultat je dobijen na uzorku od 8.000 korisničkih kompjutera.

Na osnovu povratnih informacija dobijenih od korisnika, koji pokazuju koji su najčešći simptomi infekcije kompjutera virusom, sastavljena je lista najkarakterističnijih:

*Usporen rad kompjutera: ovo uključuje usporeno podizanje i gašenje sistema, sporo otvaranje programa i usporeno surfovanje internetom.

*Problemi sa programima: ovo podrazumeva poteškoće sa otvaranjem i zatvaranjem aplikacija što za posledicu ima smanjenje brzine i performansi kompjutera.

Problemi sa internet vezom: problemi sa konektovanjem ili pretraživanjem interneta, otežan pristup imejlu, veb sajtovima i drugim servisima su prilično pouzdan znak da je kompjuter zaražen virusom.

*Poruke o greškama: učestale poruke o grešci koje se pojavljuju u vidu sistemskih pop-up prozora kao što su “Unable to Read Hardware”, “Cannot Launch Application” takođe ukazuju na infekciju kompjutera.

*“Pucanje” sistema: kompjuter koji je inficiran virusom često se restartuje tokom sesije što rezultira gubitkom podataka i smanjenjem produktivnosti.

 

Izvor: vesti-online.com