Hour of Code – “Sat programiranja”

Povodom akcije Hour of Code – "Sat programiranja", u okviru DNA – DRAGSTOR NAUKE raspisujemo Online non-stop otvoreni konkurs za radove programera – učenika 5 – 8 razreda osnovne i 1 – 4 godine srednje škole. Potrebno je da učenik popuni elektronsku prijavu sa našeg sajta i pošalje (upload)   svoj programerski rad u vidu EXE fajla (neki program, apilikaciju i slično), jednu sliku (JPG format) u vezi tog rada i malo objašnjenje šta taj programerski rad omogućava, šta radi i slično.

Ukoliko je EXE fajl veliki, pošaljite ga direktno na naš mejl  cezarbor@yahoo.com.

Svi pristigli radovi biće publikovani sa mogućnošću freeware download od strane svih zainteresovanih posetilaca našeg sajta. Slanjem prijave, učenik prihvata pravila konkursa.

Organizator Centar za razvoj kreativnosti CEZAR, stučna podrška Regionalni centar za talente Bor.

Inače, učenici i nastavnici širom sveta, učestvuju u sedmodnevnoj akciji “Sat programiranja” (Hour of Code) kao deo globalne kampanje posvećene učenju računarskih tehnologija. Ovu akciju koja traje od 9. do 15. decembra, organizuju Computing in the Core coalition i Code.org sa ciljem da se pojam programiranja pođednako približi učenicima i nastavnicima. Na svom sajtu, organizator Code.org je pripremio i postavio besplatne video klipove kao alate za realizaciju akcije koji su prilagođeni svim uzrastima, a mogu se gledati putem računara, tableta i mobilnih telefona.

Sat programiranja je na pragu da postane najveći onlajn edukativni događaj u svetu do sada, a za učešće u akciji prethodno programersko iskustvo nije potrebno (novosti.rs).

houre_of_code