Pametni nanodron prati svaki vaš korak

Većina malih “nanodronova” nije u mogućnosti raditi ništa osim malo zvrndati naokolo, dok funkcije poput HD snimanja i pametnih funkcija prepuštaju svojoj velikoj braći.

Za razliku od njih, ONAGOfly je dron koji stane u ruku, ali prepun je pametnih funkcija koje su prepoznali “investitori” na Kickstarteru, pa je 27 dana pre isteka crowdfunding kampanje, već uspeo prikupiti 361.138 dolara umesto traženih 100.000, što ga čini jednim od najuspešnijih novijih projekata u domenu tehnologije.

Dronom se upravlja u realnom vremenu korišćenjem Android ili iOS telefona putem WiFi-a do udaljenosti od 20 metara, a možete ga naterati da se kreće za vama praćenjem GPS signala vašeg mobilnog, pri čemu mu možete zadati željenu udaljenost, visinu i orijentaciju dok hodate, trčite, skijate, vozite bicikl, ili skačete u vodu sa 10-metarske skakaonice, kao što možete videti u priloženom videu.

Senzori kojima je opremljen, omogućuju mu izbegavanje prepreka bez obzira u kojem se smeru nalazile unutar udaljenosti od 20 cm i to u svih 360 stepeni oko njega, a pored toga poseduje sistem za automatsko uzletanje i sletanje, kao i funkciju za “povratak kući”, koja će mu omogućiti da se automatski vraća na mesto polaska.

Što se snimanja tiče, ONAGOflay poseduje 15 MP kameru koja može snimati 1080p/30fps video, slike i filmovi se snimaju na memorijsku karticu, ali mogu se i streamati na uređaje korisnika.

Ako drona koristite za selfie snimanja, u njegovoj kameri je sistem za prepoznavanje osmeha, pa kada otkrije da ste se nasmešili, okinuti će fotku automatski.

Ugrađena punjiva baterija od 1.000 mAH dronu će omogućiti 12 minuta leta ako snimate video, odnosno 15 minuta ukoliko leti bez snimanja.

ONAGOfly je težak samo 140 grama, te može zadržati svoju poziciju pri jačini vetra od 3,3 m u sekundi.

Putem Kickstartera nanodrona ćete moći naručiti za 199 dolara, dok će mu cena u prodavnici iznositi 299 dolara.

 

https://youtu.be/HhzQ_Y-uh5k

 

Izvor: vidi.hr