eBike koji možete nositi u rancu

Kineska firma Smarcircle Technology na Indiegogou je uspešno prikupila novac za lansiranje svog praktičnog električnog bicikla bez pedala pod nazivom Smacircle S1.

Glavno svojstvo ovog prevoznog sredstva je lagana konstrukcija od ugljeničnih vlakana koja se može sklapati na inovativan način u pet koraka, pa će vam stati u svaki ranac, kao što možete videti u predloženom videu.

Čitav eBike teži samo 7 kg, što uključuje i bateriju koju proizvodi Samsung, a za određivanje brzine, praćenje stanja baterije i otključavanje možete koristiti Android ili iOS aplikaciju svog moblnog koji se spaja direktno na bicikl.   

Uprkos maloj veličini, Smacircle S1 može prevoziti ljude teške do 100 kg brzinom do 20 km/h zahvaljujući ugrađenom električnom motoru od 240 W. Bicikl poseduje sistem elektronskog kočenja, prednja i bočna svetla, a Samsungova litijum-jonska baterija će vam omogućiti do 20 km vožnje sa jednim punjenjem. Punjač je takođe uključen u ovaj mali bicikl, što znači da ćete samo izvući utikač i priključiti ga na strujnu utičnicu, a baterija se napuni za 2 i po sata.

Ukoliko ga naručite preko Indiegogoa u "early bird" ponudi, svoj Smacircle S1 ćete platiti 649 dolara što je za 57% manje od planirane cene u retail prodavnicama a isporuke počinju u novembru ove godine.

 

 

Izvor: vidi.hr