Facebook testira AR oglase u News Feedu

Testiranje novog oblika oglašavanja sa proširenom stvarnošću započelo je u SAD-u.

Facebook je na svojoj F8 konferenciji početkom godine najavio da radi na proizvodima koji će oglašivačima omogućiti da koriste proširenu stvarnost (AR) u svojim marketinškim ponudama.

Potpredsednik Facebookovog marketinga Ty Ahmad-Taylor, je objavio kako je u SAD-u započelo testiranje AR sistema u oglasima koji se korisnicima prikazuju u News Feedu.

AR u oglasima će funkcionisati slično poput fizičkog isprobavanja robe u prodavnicama. Na primer, ukoliko vas zanimaju nove sunčane naočare moći ćete uključiti selfie kameru i na lice stavljati razne „hologramske“ modele raznih boja stakala, kako biste odabrali one koje vam najviše odgovaraju. Ti oglasi će se u vašem news feedu prikazivati kao i svi drugi, ali uz njih će biti opcija "Tap to try it on" koja će vam pružiti AR mogućnosti. Ukoliko vam se nešto dopadne, odmah ćete moći kliknuti na link putem koga ćete odabrani proizvod moći kupiti. 

Prvi brand koji testira novo svojstvo je Michael Kors, što znači da ćete virtuelno moći isprobati kako vam stoje naočare, torbice, cipele, ogrlice, satovi i drugi proizvodi poznate modne marke.

 

Izvor: vidi.hr