Acer Liquid Leap nosivi gadget

Na svakom IT sajmu u poslednjih godinu dana bilo je nekih novih nosivih gadgeta, odnosno pametnih satova, naočara i fitness narukvica, pa nas ne čudi da je i Acer odlučio na ovogodišnjem Computexu pokazati sopstveni uređaj toga tipa.

Njegova narukvica pod nazivom Liquid Leap poseduje neke elemente pametnog sata poput mogućnosti primanja poziva i SMS-ova, no po svemu drugom je zapravo "fitness tracker" koji će pratiti vaše korake, pređene udaljenosti, "izgorele" kalorije, pa čak i vaš ritam spavanja.

Ovaj tracker nam se čini dosta nenametljiv i diskretan u poređenju sa sličnim gadgetima, no svakako bismo vam preporučili crnu boju, jer ove druge (uključujući i ovu u videu), deluju malo previše poput narukvica iz porodilišta i satova-igračaka.

Ono što je posebno zanimljivo je cena uređaja, obzirom da kažu kako će se u Evropi Liquid Leap prodavati za manje od 99 eura, što nam se čini prilično povoljnim.

Što se drugih funkcija tiče, uređaj je vodootporan i nepropustan za prašinu, ne poseduje fizičke tastere, te ćete ga pokretati dodirom ekrana. Sve radnje, od provere obaveštenja, pa do upravljanja muzičkim playerom obavljaju se povlačenjem prsta po ekranu s leva na desno, što znači da se slobodno može nazvati pametnim satom.

Za povezivanje s Android telefonom Liquid Leap koristi energetski efikasan Bluetooth 4.0 radio, što bi mu trebalo omogućiti rad od 5 do 7 dana bez punjenja baterije.

U početku će gadget biti kompatibilan samo s Acerovim novim Liquid Jade telefonom koji je takođe predstavljen na Computexu 2014, ali u planu je da ga kasnije omoguće za rad i s drugim Android smartphoneovima, pa čak i s iPhoneovima, jer Acer planira nešto kasnije izdati aplikaciju i za njih.

 

 

Izvor: vidi.hr