Ekrani mobilnih čitaće vaš otisak prsta

Senzori koji očitavaju otisak prsta postali su danas sastavni deo na koji se mora računati kod dizajna telefona. Smešteni su najčešće u 'home' tipku ili na poleđini telefona, ali sada stiže nova inovacija koja senzor smešta ispod samog ekrana.

LG Innotek predstavio je nedavno novi senzor otiska prsta koji se nalazi u prostoru debljine 0,03 mm na donjem delu stakla koje prekriva ekran što omogućuje dizajnerima da ugrade senzor bez posebnih tipki ili drugih izloženih elemenata.

Ovakvi senzori jednako su brzi kao i klasični sa tipkama, a trebali bi smanjiti broj potencijalnih kvarova, dok sami uređaji mogu izgledati elegantnije i biti otporniji. Očekuje se da će se potreba za senzorima otiska prsta dramatično povećati širenjem mobilnog plaćanja, tako da kompanija vidi velik potencijal za ovakvim senzorima. Procene su da je samo prošle godine u svetu prodano 499 miliona senzora otisaka prsta, dok bi taj broj 2020 trebao biti 1,6 milijardi.

LG u svojem saopštenju ne navodi kada i na kojim uređajima bi mogli očekivati ove senzore, ali su za Korea Times rekli kako su u pregovorima sa nekim proizvođačima te bi ovo mogli videti unutar godine dana.

 

Izvor: 24sata.hr