Električne sanke MTT-136

Kanadski pronalazač Yvon Martel iz Quebeca, proizveo je neobično električno vozilo koje se sastoji od motorizovane gusenice koju možete spojiti na sanke, kolica, skije, te ga koristiti za adrenalinsku vožnju u dubokom snegu (gde ga već ima), za prevoz ljudi i robe, izvlačenje trupaca, pa čak i za guranje automobila koji zapne u snegu. Pored toga, MTT-136 (MTT je oznaka za My Track Technology), omogućuje i offroad vožnju po terenu (bez snega), te vam može biti jako koristan za razne namene i zabavu. Obzirom na dugačku gusenicu i pokretljivost ovo deluje čak praktičnije od klasičnog snowmobilea.

Dodatna zanimljivost ovog snowmobilea teškog oko 140 kg je električni pogon, uz čiju pomoć ćete moći preći do 200 kilometara s maksimalnim punjenjem baterija koje traje 8 sati (punjenje od 15 minuta će vam omogućiti oko 30 km vožnje), a valja spomenuti i da poseduje utičnicu pa na njega možete spojiti električnu bušilicu ili testeru, kako biste mogli obavljati razne (šumske) radove na mestima gde nema strujnog priključka.

Pronalazač se trenutno nalazi u potrazi za proizvođačima i distributerima, te želi proizvoditi i veća vozila s dve gusenice, koja će predstavljati ozbiljno teretno terensko vozilo.

 

 

Izvor: vidi.hr