Epson uređaji sa 3LCD tehnologijom

Nova tehnologija 3LCD omogućava bolje iskorišćenje mogućnosti lampe projektora i projektovanja jačih i čišćih boja. Firma Epson nedavno je u Zagrebu predstavila novi način merenja svetlosne snage projektora koji osim bele, meri izlazni snop svetla u boji. Kako je tokom predstavljanja istaknuo Renato Vincenti, rukovodilac razvoja prodajnih kanala u Epsonu, 'Colour Light Output' pokazao je da drugi proizvođači projektora ne iskorišćavaju u potpunosti sve mogućnosti modernih lampi u projektorima.

Predstavljeno je i testiranje koje su sprovela dve nezavisne laboratorije, a koje je pokazalo da se merenjem CLO-a dobijaju prilično različiti rezultati od onih koje navode proizvođači.

Tako je u proseku, kod projektora koji ima jačinu 2.600 lumena kod belog svetla, kod merenja jačine boje taj broj znatno manji i kreće se od 550 do 700 lumena.

Epsonovi projektori, istaknuo je Vincenti, koriste sopstvenu 3LCD tehnologiju koja im omogućuje verno prikazivanje boja. Zato su na testiranju imali jednaku izmerenu jačinu bele svetlosti i boje.

'Jednaka snaga izlaznog snopa belog i svetla u boji donosi jarke i žive boje i verne slike, a to je od ključne važnosti za korišćenje današnjeg digitalnog sadržaja. Epsonovi 3LCD projektori jednakom snagom izlaznog snopa belog i svetla u boji donose prikaz bogat bojama koje su triput jarkije u odnosu na konkurentske proizvode', kazao je Vincenti.

Kako 3LCD projektori izgledaju u praksi pokazali su predstavivši čak 13 novih modela projektora za različite namene – od prezentacijskih, pa do pasivnih 3D projekcijskih sistema.

Zanimljivo je da 3D pasivni projekcijski sistem EB-W16SK koristi dva projektora koji zajedno imaju snagu od 3000 lumena.

Među predstavljenim modelima istaknuo se poslovni instalacijskih projektor EB-G6250W koji ima podršku za HD te izlazni snop svetla od 6500 lumena uz WXGA rezolucije.

S druge strane, ultra lagani poslovni projektor EB-1776W može se povezivati s pametnim telefonima, a zahvaljujući težini od samo 1,7 kilograma lako ga je poneti na bilo koji sastanak.

Na kraju predstavljen je i Full-HD projektor EB-G6900WU koji omogućava projektovanje slike na zakrivljene površine, ali i u ugao sobe, bez iskrivljenja slike.

 

Izvor: tportal.hr