Samsungov zakrivljeni ekran želi vas okružiti svojom slikom

Uz prototip novog ekrana, korejski div prikazao je i savitljive OLED ekrane na nizu raznih uređaja poput telefona te novi Exynos 5 Octa procesor sa osam jezgra.

Uz pregršt inovacija, Samsung je na CES-u prikazao i vlastiti zakrivljeni OLED ekran kako bi sadržaju pružio dubinu za još bolje iskustvo gledanja videa. To bi kako ističu, trebalo do izražaja posebno doći kod panoramskih snimaka. Za to su napravili i poseban način obrade slike. Trenutno se radi o konceptu te ga ne treba očekivati tako skoro u ponudi. Sličan uređaj predstavio je i LG, a jedan nedostatak koji bi se mogao primetiti kod ovih televizora je da će gledaoci uz rubove biti zakinuti.

Uz predstavljanje blago zakrivljenog televizora, predstavili su i prototip fleksibilnog OLED ekrana koji su nazvali Youm. Njega su prikazali na raznim uređajima, a Brian Berkeley je tokom prezentacije savijao jedan takav ekran. Prikazao je i telefon sa ekranom koji se savija preko rubova te na kojem rubovi mogu postati dodatna površina za prikaz informacija.

Samsung je predstavio i nove Exynos 5 Octa procesore sa osam jezgra. Uz mnogo veće brzine od prethodnika, što posebno dolazi do izražaja kod multitaskinga, procesori troše i manje energije. Moguće je očekivati da će se ovaj procesor naći u sledećem Galaxy S4.

Izvor: 24sata.hr