Isprintajte svoju muzičku kapljicu

Pomoću novog servisa Music Drops možete skladati kratku melodiju od 16 nota i učiniti je besmrtnom u obliku muzičke kutije korišćenjem 3D printera.

Firma Left Field Labs ponudila je modernu i ponešto drukčiju verziju uređaja koji su se počeli pojavljivati u drugoj polovini 18. veka.

U Music Dropsu komponujete pomoću koordinatne mreže. Klikom na kvadrate označavate koje note trebaju biti odsvirane. Moguće ih je povezivati u akorde, a raspon je oko dve oktave.

Završeni zapis biće pretvoren u datoteku koju prepoznaju 3D printeri, pomoću WebGL-a. Isprintaće vam muzičku kutiju u obliku kapljice koja svira vašu melodiju dok okrećete ručicu na njoj.

Isprva su u Left Field Labsu planirali napraviti kutije cilindričnog oblika, ali nisu bili zadovoljni zvukom, kao ni plastikom kao materijalom. Promenili su dizajn i počeli koristiti metal. Pokazalo se kako kutija u obliku kapljice prirodno pojačava zvuk.

Zasad je besplatna, iako je nije moguće trenutno naručiti zbog velikog broja dosad primljenih narudžbi. No možete se registrovati, zapisati svoju melodiju i spremiti je, piše CNET.

 

Izvor: tportal.hr