Izum kojim odmah ustajete iz kreveta

Japanci su napravili novu 3D printanu masku za telefon koja vam doslovno "beži iz ruke" ako pokušate odložiti jutarnji alarm.

Prototip 3D printane maske sadrži ploču od mikro-kontrolera, USB-serijski konverter, motor, upravljački program i rotacijske enkodere. U kombinaciji sa 3D printanim točkovima, ove mu osobine omogućuju kretanje preko ravnih površina uz kontrolu linearnih i kružnih pokreta telefona.

Osim funkcije Runnaway Snooze, maska je opremljena sa dodatne dve: Hard Push i Scale Trace.

Hard Push funkcija podrazumeva da će se telefon pokrenuti prema vama svaki put kada zazvoni ili dobijete novo obaveštenje, a nakon što završite razgovor ili pročitate poruku, on će se vratiti na svoje mesto, a rotaciju točkova može kontrolisati i sam korisnik.

Treća funkcija-Scale Trace pokazuje kako se ovaj uređaj može koristiti i u praktične svrhe. Prema istraživačima, točkovi su osetljivi i omogućuju precizno merenje površine po kojoj se kreću. Dakle, može se koristiti za merenje dimenzije prostora, nakon čega će vam telefon ponuditi opciju Find furniture preko koje možete naći i odgovarajući nameštaj za svoju prostoriju.

 

Izvor: dnevnik.hr