Kombinacija starinskog sata i mobilnog

Ovaj sat s mobilnim namenjen je ljubiteljima starinskog dizajna i steampunka.

Kineska firma Q7 Mobile proizvela je mobilni telefon Q7 Flip kakav verovatno još nikada niste videli. Naime, radi se o uređaju koji se nalazi upakovan u kućište dizajna starinskog džepnog sata s lancem, dok istovremeno nudi sve funkcije na koje ste navikli pri radu s "glupim" mobilnima.

Ovaj "steampunk" gadget tako poseduje 1,8-inčni ekran ugrađen s unutrašnje strane poklopca, kameru od 1,3 MP, Bluetooth, slot za memorijske kartice i MP3 player. Drugim rečima možete ga koristiti za telefoniranje, slikanje, slanje SMS-ova, slušanje muzike, kao i za bežični prenos datoteka Bluetoothom.

Mada na prvi pogled deluje kao skupi kolekcionarski gadget, kineski proizvođač ga nije smestio u zlatno kućište kao što smo to na prvi pogled pomislili, već se radi o jeftinom uređaju koji košta samo 85 dolara, a prodaje se u nekoliko online prodavnica poput Aliexspressa.

Možda će vas zanimati i podatak da osim što uz njega dobijate lanac s kojim ga možete spojiti na rupicu za dugme na sakou ili prsluku, dolazi otključan, što znači da ćete ga moći koristiti na svim mrežama.

 

Izvor: vidi.hr