MemoryMirror – pametno ogledalo s Core i7 procesorom

Intel je na NRF 2014 sajmu u New Yorku prikazao svoje pametno ogledalo MemoryMirror, namenjeno prodavnicama odeće, kojim se upravlja pokretima, što znači da je u njega ugrađena Kinect tehnologija.

Mada pametna ogledala s Kinectom nisu nova stvar, jer je čak i New York Times pre nekoliko godina prikazao prototip jednog takvog, a na raznim sajmovima se stalno viđaju slični projekti, uključujući i nedavno prikazano ekran-ogledalo LG-a na CES-u, Intel je kreirao vlastiti proizvod, s time da ga je opremio snažnim hardverom, pa se u njemu skriva Core i7 procesor, kakav možete naći u snažnim PC računarima.

Korisnici mogu upravljati ogledalom pokretima, virtualno birati i isprobavati odeću, a ti podaci mogu ostati anonimni ukoliko tako odluči uprava prodavnice i sam kupac.

Ukoliko pak kupac to želi, slika njegovog avatara s odećom koju isprobava, može se deliti i slati prijateljima, koji mu potom mogu odgovoriti direktno na pametno ogledalo i reći stoji li mu ta odeća dobro, ili bi bilo bolje probati nešto drugo.

Pored toga, korisnici mogu svoje snimke u odeći koju su isprobavali skladištiti na aplikaciju pametnog telefona, te ih kasnije pregledavati, kako bi se mogli naknadno odlučiti za kupnju.

 

 

Izvor: vidi.hr