Tesla superpunjači automobila stižu u Evropu

Muskove stanice za ultrabrzo punjenje električnih automobila proširiće se na stari kontinent.

Elon Musk i njegova firma Tesla Motors spremaju "opšti napad" na evropsko tržište svojim superpunjačima koji su namenjeni punjenju njihovog Tesla Model S električnog automobila.

Tesla Motors će ovih dana na Međunarodnom sajmu automobila (IAA) u Frankfurtu predstaviti svoju tehnologiju punjenja, te najaviti širenje Model S automobila Evropom, kao i stanica za njihovo brzo punjenje.

Teslini superpunjači su u stanju puniti električne automobile 20 puta brže od većine stanica za električno punjenje koje se nalaze na tržištu, a za sada su u Evropi već postavljani u Norveškoj gde je vrlo brzo došlo do znatnog povećanja kupovine Model S automobila.

Tesla navodi kako će se pre kraja ove godine njihove stanice početi širiti Evropom na više lokacija, koje uključuju Nemačku, Belgiju, Island, Luksemburg, Veliku Britaniju, Holandiju, Španiju i Švajcarsku, odnosno gradove Hamburg, Düsseldorf, Stuttgart, Berlin, Pariz, Cote d’Azur/Provence, Stavanger, Beč, Amsterdam, Bazel, Ženevu, Rotterdam, Arnhem, Stockholm i London.

U svakom slučaju, ako neko može stvoriti globalni uticaj na značajnije širenje električnih automobila svetom, to je zasigurno Elon Musk, jedan od najvećih genijalaca današnjeg doba.

Izvor: vidi.hr