Livescribe 3 pametna olovka

Livescribe 3 ima i svoju aplikaciju za sinhronizaciju, pretragu i deljenje svega što napišete.

Firma Livescribe najavila je svoju najnoviju verziju pametne olovke Livescribe 3 za iOS uređaje. Pokreće je ARM 9 procesor s infracrvenom kamerom na vrhu, a ima litijum-jonsku bateriju koja traje punih 14 sati. Dosadašnje pametne olovke, poput Sky, bile su velike i prilično nespretne za korišćenje.

Čelni čovek Livescribea Gilles Bouchard i njegov tim odlučili su da nova olovka, Livescribe 3, bude high-end olovka. Zbog toga je firma po prvi put sarađivala s dizajnerom, a kao rezultat te saradnje je crni hromirani i elegantni gadget koji izgleda više kao sredstvo za pisanje nego kao mini kompjuter. Teško da biste rekli da se radi o pametnoj olovci, ali kada je koristite uz Libescribeovu beležnicu, a sve što napišete još se i digitalizuje na iPadu, to postaje futuristički gadget.

Zadatak ove pametne olovke nije ništa drugačiji od prethodnih: s njom se piše u posebnoj beležnici i sve što se napiše ili nacrta automatski se digitalizuje. Razlikuje se u tome što umesto nespretnih desktop aplikacija ova pametna olovka ima svoju vlastitu aplikaciju Livescribe+  za sinhronizaciju, pregledavanje i deljenje svega što ste napisali. Aplikacija je vrlo jednostavna i praktična. Na primer, napišete broj telefona i samo jednim klikom na vašem tabletu dodajete ga u telefonski imenik ili, recimo, napišete adresu, dotaknete je i odmah je vidite u kartama. Isečke i druge stranice možete spremiti u PDF datotekama ili u druge aplikacije.

Olovka se na tablet ili pametni telefon spaja putem Bluetootha. Dok pišete stalno šalje podatke, dakle, sve što napišete već za sekundu se nalazi na iPadu na koji ste spojeni. Zbog toga je važno da ste u Wi-Fi području. Baterija traje 14 sati, a kada se isprazni, Livescribe 3 još uvek funkcioniše kao olovka, ali se podaci sinhronizuju tek kada se baterija napuni. Livescript 3 je dostupan u dve verzije, Standard Edition koji stoji 149,95 dolara te Pro Edition koga možete kupiti za 199,95 dolara. Obe verzije s dodatnim priborom za pametnu olovku mogu se kupiti na Livescribe službenim stranicama.

 

 

Izvor: vidi.hr