Lenovo misli veliko: Horizon je ‘tablet’ sa ekranom od 27 inča

Table PC je grdosija koja se može pretvoriti u tablet ili klasičan stoni računar, a uz razne dodatke može biti odlična mašina za zabavu. Stiže i novi Android telefon.

Kako se više baš i ne priča o Microsoftovu Surface stolu, Lenovo je na ovogodišnjem CES-u uskočio sa svojom zamenom te su predstavili, kako ga zovu, "interpersonalni PC". Radi se o IdeaCentre Horizon Table računaru, koji je zapravo ogromni tablet sa ekranom od 27 inča i Windowsima 8.

Jedan od zanimljivijih računara na CES-u može se postaviti vodoravno na sto te ga može koristiti više ljudi, a odmah nam na pamet pada korišćenje u raznim igrama. Jednako tako, može se i brzo pretvoriti u 27-inčni stoni računar.

Za one kojima je ovo premalo, Lenovo je predstavio i verziju sa ekranom od 39 inča, koju su nazvali Gamma. On je još u fazi razvoja.

Tablet PC dolazi sa dodacima poput e-kocke za bacanje ili joystickom da bi predinstalirane igre bile još zabavnije. Uz to, preko Lenovo App Shopa može se skinuti celi niz igara i aplikacija.

Što se hardvera tiče, podržava procesore do novih Intelovih i7, 27-inčni ekran je 1920×1080 rezolucije, grafičke kartice su do Geforce GT 620M s 1GB memorije, a podržava i do 8 GB radne memorije te do 1 TB disk.

Lenovo u svom saopštenju navodi kako će u prodaju krenuti od leta, a cena će mu biti od 1699 dolara.

Ovog proleća u prodaju će krenuti i novi Lenovo K900 telefon sa Intelovim Clover Trail+ dvojezgrenim procesorom takta 2GHz. Dolazi sa ekranom dijagonale 5,5 inča, 13-megapikselnom kamerom, 2 GB radne memorije te 16 GB interne memorije, koja se može proširiti microSD karticama. Prodaja telefona sa Androidom Jelly Bean prvo kreće u Kini.

 

Izvor: 24sata.hr