ZTE predstavio novi ‘phablet’, otkrili su prve Firefox telefone

Grand Memo je još jedan hibrid telefona i tableta koji barem na papiru deluje dosta moćno. Na tržište će krenuti tokom drugog kvartala, a nešto kasnije i ZTE Open.

Kineski ZTE predstavio je na sajmu u Barseloni svoj super veliki Grand Memo te su se uključili u kategoriju hibridnih uređaja koji su preveliki da budu telefoni, a premali za tablete. Ranije smo videli Samsungov Galaxy Note, Huawei Ascend Mate te Asusov novi Padfone Infinity.

Grand Memo dolazi sa TFT ekranom dijagonale 5,7 inča rezolucije 1280×720 piksela te podrškom za LTE. Ovaj uređaj pokreće četvorojezgreni Snapdragon 800 procesor, a dolazi sa 16 GB interne memorije te 2 GB radne memorije. Baterija od 3200 mAh trebala bi garantovati dovoljno struje za rad. U telefonu je i 13-megapikselna kamera te prednja kamera koja snima fotografije od 1 megapiksela. Android 4.1 nadograđen je ZTE-ovim interfejsom, a uređaj bi prema planovima trebao na tržište krenuti tokom proleća, no još nije poznato po kojoj ceni.

Sredinom godine na tržište bi trebao krenuti i ZTE Open, njihov prvi telefon s Firefox operativnim sistemom. Radi se o telefonu iz nižeg ranga. Dolazi sa 3,5 inčnim ekranom, 256 MB radne memorije te 512 MB prostora za snimanje. Što se tiče ostalih tehničkih detalja, tu su 3,2 megapikselna kamera, Bluetooth i WiFi podrška. Nije poznata cena ni za ovaj uređaj.

 

Izvor: 24sata.hr