Pretvorite stari zvučni sistem u bežični

Ako vam je uvek išlo na živce što svoj računar ili pametni telefon morate spojiti žicom na Hi-Fi liniju kako biste mogli puštati muziku preko nje, možda ste odlučili kupiti Bluetooth zvučnike ili novi audio sistem s ugrađenim Bluetoothom.

Time ste omogućili bežično streamanje muzike u svome stanu, ali potrošili ste novac na novu opremu, dok vam je stara linija ostala neiskorištena.

Firma Rocki je na Kickstarteru pokrenula kampanju za dovođenje njihovog istoimenog gadgeta na tržište, koji će omogućiti da muziku sa svojih mobilnih uređaja ili računara bežično reprodukujete na bilo kojem zvučničkom ili Hi-Fi sistemu, pod uslovom da poseduje 3,5-inčni audio ulaz ili RCA (chinch).

Kada ovaj heksagonalni Rocki modul spojite na vaš audio sistem, on će streamati muziku preko Wi-Fi mreže (802.11b/g/n), što je puno bolje i od Bluetooth zvučnika, jer znatno povećava domet, pa ćete vašu muziku moći bežično reprodukovati doslovno po čitavoj kući.

Rocki sistem za sada radi samo s aplikacijom za Android telefone, no uskoro će se pojaviti aplikacije za iOS i HTML5 (PC).

Ukoliko finansirate crowdsourcing kampanju s 49 dolara (+15 dolara za poštarinu van SAD-a), doći ćete do jednog Rocki modula, a ako uplatite 135 dolara dobićete tri komada, pa svoju muziku možete istovremeno streamati na tri različita zvučnička sistema u kući.

 

Izvor: vidi.hr