Interaktivni panoi “komentarišu” avione na nebu

British Airways je  u okviru marketinške kampanje #lookup postavio nove interaktivne panoe u četvrtima Piccadilly Circus i Chiswick u Londonu, na kojima se vidi dete koje sedi na podu.

Ali kada iznad panoa preleće avion, dečak ili devojčica ustaje, trči do kraja ekrana, podiže ruku prema nebu, a na panou se napiše broj leta navedenog aviona i njegovo polazišno odredište tipa "gle, ovo je let BA475 iz Barcelone".

Ove digitalne ekrane-panoe za British Airways je proizvela kreativna agencija Ogilvy 12th Floor, a cilj kampanje je ukazati ljudima na već zaboravljenu "magiju" letenja predstavljanjem vazdušnih putovanja iz perspektive deteta.

U svakom slučaju moramo priznati da već dugo nismo videli ovako originalan način interaktivnog marketinga, jer će svakom prolazniku biti zanimljivo videti koji je to avion upravo prošao iznad njega.

Firma Ogilvy 12th Floor kaže kako se ovi ekrani mogu opremiti i s drugim "feedovima" koji će prikazivati lokalne informacije u realnom vremenu, poput vremenske prognoze u kojoj bi dečak mogao uperiti prstom u neki crni oblak i reći kolika je verovatnoća da se iz njega i gde stušti kiša.

 

 

Izvor: vidi.hr