Veštačka inteligencija vas pretvara u plesnu zvezdu

Želite li postati plesna internetska zvezda, ali nemate nikakav osećaj za ritam, a udovi su vam pokretni poput klupe u parku, ne očajavajte. Zahvaljujući naučnicima univerziteta UC Berkeley, sada postoji AI sistem veštačke inteligencije (AI – Artificial Intelligence) dubokog učenja koji će snimak vašeg tela animirati najboljim pokretima iz plesnih video filmova i spotova. To znači da bez obzira na svoj silni super antitalenat možete bez ijednog sata škole plesa odjednom postati savršeni plesač hip-hopa ili baleta te oduševiti svoje fanove na društvenim mrežama, kao što možete videti u predloženom videu.

Sistem ze bazira na 3 algoritma, jednom koji iz originalnog plesnog videa stvara virtuelni kostur za mapiranje poza te dva koji služe za transfer pokreta na vaše telo, odnosno za stvaranje čitave slike tela i pridruživanje vaše realistične face dok ćete plesati Moonwalk u stilu Michaela Jacksona.

U sadašnjoj fazi softver je još dosta bugovit i nedovoljno uverljiv da bismo mogli govoriti o savršenstvu, pa će se u početku verovatno češće koristiti u video parodijama nego u pravim video spotovima, ali naučnici ga žele usavršiti kako bi jednog dana zaista mogao zavarati ljude koji će pomisliti da ste na neki misteriozan način postali plesna zvezda preko noći.

 

 

Izvor: vidi.hr